Pasica

KDO JE Z NAMI

Prisotni 35 gostov .

ANKETA

DIMENZIJA KOLES NA MOJIH ROLERJIH?
 
Pasica

SARAJEVO

VRSTE ROLANJA - DOWNHILL
AddThis Social Bookmark Button

 

Drugo leto pridejo tudi ŠAT-ovci

Image

 

Sarajevo, 16.7. - Trikratni svetovni prvak v spustu na rolerjih, Avstrijec Daniel Ladurner, je zmagovalec zgodovinske dirke in-line skaterjev iz številnih evropskih držav, na ponovno odprti olimpijski bob stezi v Beogradu.  Razveseljiva novica prihaja iz slovenskega tabora, kjer sta hitrostni rolkar Urban Markic in freestyler Marko Pajnik premočno obvladala konkurenco tekmovalcev iz držav bivše Jugoslavije in osvojila regionalno prvo in drugo mesto, pred domačim metadorjem na rolerjih Gojkom Kukavico. V skupnem seštevku sta drugo in tretje mesto zasedla Italjan Angelo Vecchi in Nemec Philipp Auerswald. Naša predstavnika sta tu zamenjala vrstni red in se med dvajsetimi tekmovalci uvrstila na koncno 4. (Pajnik) In 5. mesto.

“Drugo in tretje mesto je bilo dosegljivo, vendar sva oba vseeno zadovoljna. Prvic sva tekmovala na takšnem tekmovanju na bob stezi. Bilo me je tudi pošteno strah, vendar uživam v adrenalinskih preizkušnjah in ta je bila ena najboljših,” je po tekmovanju povedal Marko Pajnik.

Tekmovalci so med treningi in na tekmi sami, na rolerjih dosegali hitrosti do 95 km/h, zmagovalec pa je za spust z vrha potrebovali minuto in 12 sekund.
Bob stezo v Sarajevu so zgradili za potrebe Olimpijskih iger leta 1984 in takoj je zaslovela kot ena najzahtevnejših in najbolj strmih prog tistega casa. Od štarta na nadmorski višini 1108 metrov se v dobrih 1570 metrih po pobocjih Trebevica spusti v cilj 982 metrov nad morjem in doseže povprecen naklon 10%. Tudi tehnicno je bila proga za tisti cas korak pred drugimi in po Olimpijadi so jo redno uporabljali do pricetka vojne, ki ji, kot vecini drugih sarajevskih olimpijskih proizorišc, ni prizanesla. Med ovinkoma K4 in K 13 je bilo v strenah kanala okoli 90 lukenj premera 40 centimetrov, ki so jih naredili topovski izstrelki, unicen je ves hladilni in izolacijski sistem in vsi pokriti deli nad ostrimi zavoji. Žalosten pogled ocem danes sicer skriva gosto rastje, ki se je okoli betonskih ostankov razbohotilo v letih neaktivnosti in kljub temu, da je bila ožja okolica ocišcena min, je do letos tja zašel le malokdo.

Danes so tako, prvič po vojni, na delno popravljeni stezi (zakrpane luknje) izvedli tekmovanje, ki obeta postati tradicionalno, česar se še posebej veselijo mladi rolkarji, ki so od ideje prešli k dejanjem in v eno od simbolnih lokacij Sarajeva ponovno vnesli življenje.

 

vir:adrenalin

Image

Image

Image

 

Če želite napisati komentar se prijavite ali registrirajte.

Počakaj sekundo...
top